15355890644_d2cff6af43_kEen groots merk als Lancia heeft voor veel liefhebbers een aparte plek in het autohart. Stijl, klasse, sportiviteit, ongelooflijk verfijnde techniek en vele innovatieve concepten zijn enkele elementen die synoniem staan voor het merk met een enorme historie op autogebied. 


Een tikkeltje eigenzinnigheid mag ook genoemd worden als we het over het merk Lancia hebben. 
De Fulvia is het laatste product dat de fabrikant heeft ontwikkeld alvorens het merk door Fiat werd overgenomen. Hoewel een prachtig merk, met veel ideeën, eigenzinnige en soms ook briljante constructies en creaties, was het niet is staat financieel te overleven in de toenmalige markt. 
De Fulvia is echter ook het begin van een glansrijke nieuwe carrière voor het merk. 
Met de Fulvia HF Coupe, startte men met een reeks onovertroffen overwinningen in de rallywereld.Aandacht voor vormgeving, details, techniek en afwerking  kenmerkten de echte Lancia’s.  Wie gevoel heeft voor passie en techniek, kan niet om Lancia heen.

15358527383_70fc58537c_kZo ook William, werkzaam in de luchtvaart en vanaf zijn jeugd al bezig met techniek.  Met een gezonde passie voor werk en hobby zijn eigenaar en auto inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden, al ging het in het begin van deze langdurige liefde niet zonder slag of stoot.
De HF is een homologatiemodel, een in beperkte aantallen gebouwde straatauto  om deel te laten nemen aan autosportevenementen. De Fulvia Coupe HF was voor Lancia het begin van de autosportcarrière met het HF “Elefantino Rosso” (Rood olifantje) embleem.

banner breed cc films-1

15952382696_366865872b_kTalloze successen voor de Fulvia en later ook de Stratos, Lancia 037 en voor velen meer bekende Lancia Delta volgde. Als stamvader van de HF familie dus een auto om trots op te zijn.
De standaard Fulvia werd lichter gemaakt door o.a. gebruik te maken van aluminium plaatwerkdelen, plexiglas ramen, verwijderen van bumpers, minimalistisch interieur  en het monteren van een verfijnd stukje techniek.

15792138109_13f1ec067f_kEr zijn niet veel echte HF’s meer over en is dan ook bijzonder te noemen dat deze auto in Nederland rondrijd.  William heeft jaren nodig gehad om de auto kloppend en compleet te maken , het zoeken naar de juiste specifieke onderdelen die een HF onderscheiden van een “gewone” Fulvia coupe. 
Juist de details maken nu het grote verschil tussen een Fulvia en een echte HF. Met precisie en gevoel is de auto de afgelopen jaren gerestaureerd, opgebouwd, verfijnd , maar ook nog een stukje aangepast om aan de persoonlijke wensen van de eigenaar tegemoet te komen. Altijd met het juiste gevoel voor kwaliteit, homologatie- specificaties en authenticiteit.

15355869584_f516634c6f_kDe perfectionist die achter William schuilt heeft geresulteerd in een bijzonder goed ogende  en rijdende Fulvia coupe HF “milledue”. Een auto met een eigen karakter, nooit helemaal af en altijd met liefde te behandelen.
Maak kennis met de rallyauto voor fijnproevers!

Dennis Rietveld