15990879655_7e5249079a_k
De dorstige UFOYou hate it, or you love it. En soms allebei… Rob heeft affiniteit met klassiekers met karakter. Dat blijkt uit zijn auto, want als er één auto karakter heeft, dan is het wel de AMC Pacer. Ooit bedacht als kleine en zuinige Amerikaan welke het tegengas moest geven aan alle Japanse importauto’s  die in de jaren zeventig massaal op de weg kwamen. 

Een eerste blik naar de auto geeft direct het idee dat je te maken hebt met een auto die zo uit de populaire tekenfilmserie “the Jetsons” is komen rijden. Het futuristische ontwerp   van destijds, is nu dan ook de reden dat de auto een soort cultstatus heeft gekregen.
15803620580_a9f0255605_kHet zat AMC destijds niet echt mee. De markt werd overspoeld door importauto’s , en ten opzichte van de conceptversie moesten diverse ingrijpende  concessies worden gedaan en daarnaast ook nog een oliecrisis.

Van een lovende reactie van de autopers hoefde de AMC het destijds ook niet te hebben.  De rijeigenschappen werden door sommigen bedroevend genoemd en de vormgeving  stimuleerde menig mens tot het bedenken van allerlei bijnamen. De grote hoeveelheid glas zorgde voor een geweldig uitzicht, maar ook voor naam “viskom op wielen”.   Allemaal niet zo positief zou je zo zeggen, maar desondanks zijn er nog een flink aantal van verkocht.  Geen absolute hit destijds, maar nu zeker een absoluut stijlicoon uit de jaren zeventig.

banner breed cc films-1

Een grijze muis kan de Pacer dan ook zeker niet genoemd worden. Rob zocht een curiositeit, maar dan wel een goed exemplaar. De tand destijds heeft aan veel Pacers geknaagd en een lange zoektocht werd beloond met een mooi en goed geconserveerd exemplaar.  Bijna een unicum als we Rob moeten geloven, want kwaliteit was ook niet een van de sterkste punten van de Pacer.   Een juiste mix van emotie en rationaliteit  bracht deze twee “karakters” samen.

15805157257_1e107456cc_kDe liefde voor de Pacer maakt Rob echt vergevingsgezind en hij geniet volop als hij met zijn Pacer rijdt.  Mensen die iets met auto’s hebben en van apart houden, kunnen dan ook niet om de Pacer heen. Vanwege zijn looks is de auto veel gebruikt in films, series en muziekvideo’s.  O.a. zijn “hoofdrol” in de film Wayne’s World maakte hem steeds populairder bij autoliefhebbers en steeds bekender.  Alexis Jordan wordt in de clip van recente hit  “Happiness” ook vrolijk rondgereden in de karakteristieke Pacer.  De titel van deze laatste is dan ook het geen wat Rob ervaart als hij aan het rijden is in deze unieke auto.
Dennis Rietveld