Garden Party
Garden PartyDe tuinen rondom Paleis Het Loo vormen alweer voor de dertiende maal het decor voor het meest prestigieuze Concours d’Elégance van Nederland. Het reportageteam van CineCars is erbij.

Het leukste tuinfeest van Nederland wordt al jaren gehouden rondom Paleis Het Loo. Een royale omgeving waar iedereen welkom is om mee te doen aan de viering van het automobilisme. Iedereen is er, pers, hoogwaardigheidsbekleders, gasten uit het buitenland, bekende Nederlanders en iedereen die er verder maar zin in heeft. Om het feest tot een succes te maken is weer alles uit de kast getrokken.Garden PartyDe mooiste automobielen van heel Nederland en ver daarbuiten geven acte de presence. Er is het Concours d’Elégance met juryleden die volgens internationale maatstaven punten geven. Compleet met strooien hoedjes en clipboards lopen ze hun rondjes langs de auto’s. De eigenaar vertelt en laat de motor even lopen. De motorkap gaat open en met een vergrootglas wordt het interieur gekeurd op originaliteit. Wie zijn auto niet meer dan 100 procent heeft afgewerkt wint geen prijs. Het mag dan een feestje zijn, het gaat er hier serieus aan toe. Adel verplicht tenslotte.

Garden Party

Garden PartyFerrari en Volvo grijpen het tuinfeest aan om hun verjaardagen te vieren. Ferrari zet vier zeer belangrijke auto’s neer op het plein voor het paleis. Wanneer je 70 wordt mag je dat laten zien. Volvo wordt zelfs nog 20 jaar ouder en toont dat met een kleine reeks zeer bijzondere exemplaren. Ook de zeldzame cabriolets kunnen het dak laten zakken in de zomerzon, want ook het weer laat zich van zijn meest feestelijke kant zien. Ook bij de tent van Alpine is het feest, daar wordt de nieuwe Alpine A112 onthuld. Moderne techniek in een zeer geslaagd retro jasje. Om het geheel kracht bij te zetten, staan zo’n beetje alle modellen die Alpine ooit produceerde op het gras geparkeerd.

Garden Party

Garden Party

 

Garden PartyVoor wie meer van actie houdt is er een sprint met pre-war auto’s. Luid bulderend trekken de mannen hun baantjes. Het publiek wordt vergast op een heerlijke mix van motorgeluid, uitlaatgassen en de lucht van verbrande olie.

De coureurs willen niet voor elkaar onder doen, dus wordt er op het scherpst van de snede gestreden. Even vergetend dat het meeste materiaal ruim tachtig jaar oud is.

Garden Party

Garden PartyIedereen is in feeststemming. De bezoekers niet in het minst, want waar anders dan op dit glorieuze tuinfeest kun je zulke zeldzame automobielen bewonderen? Voor een prestigieus evenement als dit komen de absolute hoogtepunten van automotive design en engineering uit de garage. Voor Dhr. Meijer is het feest het grootst. Hij wint de prijs van ‘Best of Show’ met zijn unieke en onberispelijke Lancia Astura serie II met een carrosserie van Castagna. De prijsuitreiking vormt het spectaculaire einde van dit geweldige feest in de tuinen van Paleis Het Loo. We heffen nog voor een laatste keer het glas om alvast te proosten op volgend jaar. Komen jullie dan ook? Gezellig!
Martin Phillipo

Garden Party