Go!Wheels
Go!WheelsKort geleden maakte Marcel Romijn deel uit van een klassiekerrally voor het goede doel die ook nog eens zijn tiende editie vierde. Dat bleek een verrassende schot in de roos.

Deelnemen aan klassieker rallies is een fantastische manier om te genieten van je automobile. Je krijgt de gelegenheid om te navigeren langs de prachtigste routes en voor en na is er tijd genoeg om te genieten van de andere voertuigen die deelnemen. Een praatje maken over de gedeelde ervaringen tijdens en voorafgaand aan de rally, zijn conversatiestarters die zelfs de meest verlegen sleutelaar nog aan de praat krijgen. Het rijden in konvooi met andere klassiekers. Het geluid uit je eigen uitlaat vermengd met de kakofonie en de geur van zovele anderen maakt het plezier er alleen maar groter op. En dan de bonus voor veel van de deelnemers, de extra aandacht die zo’n groep klassiekers weet te trekken. In je eentje krijg je vaak al leuke reacties, gaan de duimen onderweg al omhoog, maar wanneer er een hele stoet klassiekers voorbij trekt of een parkeerterrein vult, dan wordt het pas echt indrukwekkend. Zeker wanneer de groep auto’s bestaat uit de meest uiteenlopende exemplaren en er voor elk wat wils te zien is.

Go!Wheels

Go!Wheels

Go!Wheels

Go!Wheels

De Go!Wheels rally viert dit jaar zijn tiende editie. Naast de rally bestaat het evenement uit een static show, waar de deelnemende auto’s aan het publiek worden getoond in het centrum van Geldermalsen. Bijkomende bonus voor veel deelnemers en toeschouwers is de inzet van de organisatie voor het goede doel. Begeleid door de slogan ‘driving for a cause’ weet de organisatie tijdens deze tiende editie een new record te vestigen en maar liefst 10.000 euro elk te verzamelen voor de drie gekozen goede doelen (lokale en internationale). Deze editie verzamelen er zich maar liefst 130 auto’s, wat zorgt voor een zeer divers veld. Van een BMW i8 tot een nagelnieuwe Ferrari, van een Ford Transit uit de vroege jaren zeventig naar een Packard uit de jaren dertig. En laat ik vooral die Peugeot 205 turbo met middenmotor niet vergeten!

Go!Wheels

Go!Wheels

Go!Wheels

Daarnaast verrast de organisatie de deelnemende equipes met een bezoek aan het privé museum Metropole in Druten, waar de rustpauze tijdens de rally wordt gehouden. Deze collectie, die normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek, bestaat uit een aantal zeer bijzondere auto’s, die, net als de rallydeelnemers zelf, een grote verscheidenheid uitstralen. Dachten we op voorhand dat we een plezierige rally gingen rijden, nu lopen we het ene moment nog over de parkeerplaats te genieten van de reacties van het publiek op onze eigen voertuigen, voor we het weten krijgen we deze fantastische privécollectie voorgeschoteld. Wat een geweldige verrassing! Ik wou alleen dat ik het van tevoren had geweten, dan had ik een camera meegebracht en werden mijn foto’s nu niet beperkt door de limieten van mijn telefoon. Ach ja, geniet van de foto’s en vergeet niet, er is geen mooiere manier om van je klassieker te genieten dan door er mee te rijden zolang het nog kan!
Marcel Romijn