CineCars WorldwideCineCars WorldwideHet afgelopen jaar is CineCars flink gegroeid. Qua bereik, maar zeker ook inhoudelijk. De wereldwijde aandacht vraagt om een globale aanpak. CineCars zonder grenzen, in ieder opzicht.

CineCars maakt een serieuze groeispurt door. Qua bezoekers, volgers op sociale media en inhoudelijke verdieping. Begonnen als een een-mans-initiatief in 2014 is er een levendige community ontstaan, die de Nederlandse landsgrenzen al snel ontgroeide. Vanuit mediahoofdstad Hilversum werken we inmiddels met satellietvestigingen in Rome en München, die steeds vaker zelfstandig films en artikelen aanleveren. Met contacten in de VS, Brazilië, Spanje, Polen en zelfs Abu Dhabi durven we rustig te spreken van een internationaal platform voor overlevers van het fossiele tijdperk. CineCars, van en voor de echte petrolheads.

CineCars WorldwideWe schreven het al eerder, het zijn verwarrende tijden voor liefhebbers van oliegestookte hobby’s. Nieuwe technieken volgen elkaar in razendsnel tempo op, zelfs de vertrouwde uitlaatgassen ruiken niet meer zoals weleer. Mobiliteit staat ter discussie, met de nadruk zoals altijd op de individuele vrijheid van de gebruiker. Wij bij CineCars lopen over van hartstocht voor techniek. Oud en nieuw. We zijn ons er van bewust dat veranderingen niet te stoppen, broodnodig zijn. Maar bovenal zijn we verknocht aan de techniek die ons al die vrijheid heeft gebracht. Ruim 100 jaar automobielhistorie die ons allemaal heeft geraakt. Elk op ons eigen moment in de tijd. Een geschiedenis die voor komende generaties wellicht niet meer zo vanzelfsprekend zal zijn.

CineCars Worldwide

CineCars WorldwideCineCars als community is een voortdurend groeiende verzameling echte liefhebbers. Mensen die benzinedampen uitademen. Met een passie voor automobielen die grenst aan het onmogelijke. We zitten in krakende schuurtjes, glimmende werkplaatsen, maar vooral achter het stuur. Wij leven auto’s, brengen ze terug tot leven, zorgen dat ze overleven en zorgen niet in de laatste plaats voor de overlevering. Wij brengen verhalen van bevlogen mensen en de waanzinnige auto die zij voor het nageslacht koesteren. Niet onder een stolp, maar op de weg, waar ze thuis horen. De liefde waarmee zij verhalen over vorm en functie, over techniek en beleving. Het vakmanschap, het gevecht en de voldoening. Dat is CineCars.

CineCars WorldwideBen jij ook CineCars? Ken je de verhalen, leef je de passie? Houd je van filmen, fotograferen of schrijven, maar vooral van klassieke auto’s? We kunnen jouw inzet, ideeën en hartstocht goed gebruiken. Aarzel niet contact met ons op te nemen. Leg ons jouw plannen voor en overdonder ons met jouw liefde voor het automobiele erfgoed. Vergeet niet, een platform als CineCars bestaat slechts bij de gratie van haar gebruikers. Of je nu uit Kommersbonten of China komt, doe mee en leef de droom!
Marc GF Zaan
Geinteresseerd? Mail ons…

 

contact

3 + 3 =