Voor ultieme exclusiviteit is de achterbank van een Rolls-Royce de uitgesproken plek. Al sinds 1904 bouwen Charles Rolls en Sir Henry Royce automobielen die zich laten kenmerken door perfectionisme in de vorm van kwaliteit, karakter, luxe en exclusiviteit. Om de ‘Spirit of Ecstacy’ waardig te zijn mogen alleen hoogwaardige materialen worden toegepast. Het mooiste –wortelnoten- hout, het zuiverste leer. Pas na de extreem kritische blikken van Rolls-Royce-medewerkers mochten materialen in de auto worden toegepast. Rolls-Royce kon wereldleiders tot zijn klanten rekenen en vrijwel elke Rolls werd dan ook geheel volgens de specificaties van de klant afgewerkt en van opties voorzien.

15972899071_0bff55eab6_kDe Silver Shadow was de eerste Rolls die voorzien was met een zelfdragende carrosserie om mee te kunnen in de harde wereld van de na-oorlogse automobielindustrie. De beheersing van perfectie bleef echter onverminderd aanwezig. Alleen de beste materialen zijn goed genoeg om toegepast te worden en dan alleen nadat ze bewerkt en gemonteerd zijn door de beste vaklui, terwijl ook bestaande technieken werden ingekocht. De Rolls-Royce Silver Shadow II werd voorzien van de hydraulische vering die we kennen van Citroën om hem perfect gebalanceerd te kunnen laten voortbewegen.

Elke klassieke Rolls heeft inmiddels zijn eigen unieke geschiedenis opgebouwd. Veelal door de illustere eerste eigenaren. Dit geldt ook voor de Silver Shadow II van Michiel. Naar verluidt was de eerste eigenaar een ruimtevaart geleerde en is de auto binnen de familie lang in eigendom gebleven. Michiel is de vijfde eigenaar van deze auto uit 1978.

15972887821_db04c12fb9_kToen Michiel op jacht ging naar zijn passende klassieker kon hij zijn draai aanvankelijk niet echt vinden. Diverse mooie klassiekers passeerden het toneel maar hij werd pas echt geraakt toen ‘zijn’ Rolls voorbij kwam. Sindsdien mag Michiel zich bewegen in de wereld van de Rolls-Royce en Bentley owners clubs.

Zoals Michiel zelf opmerkt: “Je hoeft je niet te haasten met deze auto, je komt er wel.”

Geniet van de film.

Erik van Gerven