19122865689_2f4e315173_kDie Entdeckung der LangsamkeitEerder nam Bruno von Nünlist ons mee naar het prestigieuze Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Italië en hadden we de eer zijn verslag op ons platform te delen. Opmerkelijk genoeg liet hij zich inspireren door een roman van Friedrich Dürrenmatt: “Vom Beobachten des Beobachters der Beobachter”. Reden voor CineCars om naar Zwitserland af te reizen en Bruno in zijn eigen habitat op film vast te leggen.

Operazanger, oldtimer-ondernemer en Lockheed Constellation enthousiast, Bruno Vittorio von Nünlist heeft vele facetten en is bovenal een man van bijzondere komaf.

Die Entdeckung der Langsamkeit

In 1957 trad zijn grootvader, Robert von Nünlist, aan als kolonel bij de Zwitserse garde, een krachtige persoonlijkheid die paus Pius XII bijstond in moeilijke tijden. In 1959 werd hij ernstig gewond bij een moordaanslag, maar was in staat het Vaticaan verder te dienen bij de Zwitserse Garde tot aan 1972. De toen nog erg kleine Bruno hoorde niets over deze poging tot moord. Jaren later op vakanties met zijn grootvader in het Vaticaan begreep hij hoe zijn grootvader onderdeel was van iets heel bijzonders

banner breed cc films-1

19121290180_0f5e4ccfaa_kBruno’s vader Rolf was een internationaal bekende klassieke bas-zanger. Bruno die als kind auto-ontwerper wilde worden, groeide op in een huis vol liefde voor muziek en zang. Hierdoor volgde Bruno toch de voetsporen van zijn vader en werd operazanger.

Naast de passie voor muziek is ook de passie voor klassieke auto’s gebleven. Bruno’s trots is een bijna 60 jaar oude Mercedes Ponton waarmee hij zich naar diverse optredens rijdt.

De Ponton was Daimler Benz eerste geheel nieuwe serie geproduceerde personenauto na de Tweede Wereldoorlog. In juli 1953 verving hij de vooroorlogse 170-serie en werd het grootste deel van de productie van de automaker tot 1962 ingevuld door diverse modellen in deze serie.

Die Entdeckung der Langsamkeit

18686361354_05bf3e47c8_kDe bijnaam Ponton komt van het Duitse woord voor “pontoon” en verwijst naar een definitie van ponton spatborden – en een naoorlogse styling trend. De Ponton modellen werden uiteindelijk opgevolgd door “Heckflosse” modellen.

De Ponton bepaalde het straatbeeld in een tijd dat Duitsland langzaam maar zeker herstelde van de Tweede Wereldoorlog,  steeds meer mensen konden zich een auto veroorloven. De 180-190 viercilinders werden daarnaast ook op grote schaal gebruikt als Duitse taxi’s.

De vormgeving van de auto veranderde weinig tijdens de productierun. Echter, in 1957, een jaar na de introductie van de 190 sedan, introduceerde Mercedes de inklapbare ster op de radiator. Mede onder druk vanuit Zwitserland werd deze optie uit oogpunt van voetgangersveiligheid op de Ponton geïntroduceerd.

Die Entdeckung der Langsamkeit

19302837842_c006f359af_kBruno’s passie voor design en kunst is zeer breed. Het gaat bovenal om het beleven, anders dan het hebben of gezien worden. De liefde voor kwaliteit, de schoonheid van het goede.  Bruno benoemt heel specifiek de passie die zo velen met hun klassieker hebben, de schoonheid van een auto die werd geboren om mooi en goed te zijn..

De combinatie van factoren maakt deze CineCars film wel heel bijzonder: de persoonlijkheid van de mens, muziek, automobiel en haar omgeving maken de film tot een harmonieus en prachtig geheel. 

Geniet van de film!

Deze film is mede mogelijk gemaakt door SwissVax

Deze film is mede mogelijk gemaakt door SwissVax

Sinds 1930 wordt het familiebedrijf Swissvax gekenmerkt door een gedreven passie voor auto’s en het gevoel voor perfectie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke autoverzorgingslijn die tot op de dag van vandaag in Zwitserland met de hand wordt gemaakt. Pot na pot met de hand gemengd en gevuld. De reputatie van Zwitserland op het gebied van kwaliteit en precisie klinkt door in de producten. Al drie generaties lang zijn de mensen achter Swissvax echte autoliefhebbers en -verzamelaars. Unieke producten die niet lijden onder verkoopdoelstellingen of een productiebudget. Dit maakt ze tot wat ze nu zijn – autoverzorgingsproducten van topkwaliteit van perfectionisten, voor perfectionisten.