Alpine dreams
Alpine dreamsGeen betere plek om een auto genoemd naar de Alpen te presenteren, dan de Geneva Motor Show. Alpine brengt de eerste seriemodellen sinds jaren én de nieuwe circuitracer.

Na de beperkte serie Alpine A110 Première Edition, die in december vorig jaar binnen enkele dagen volledig uitverkocht, presenteert Alpine tijdens de Geneva Motor Show de langverwachte seriemodellen van de nieuwe A110. Ooit één van Frankrijks meest succesvolle sportwagens, krijgt de reïncarnatie van de legendarisch Alpine A110 nu de kans om het bredere publiek te veroveren. Met de versies Pure en Légende staat de nieuwe Alpine nu eindelijk definitief in de prijslijsten. Pure, voor de versie die het meest aanleunt tegen de gelimiteerde introductieversie, een echte rijdersauto met de nadruk op sensaties en rijplezier. De versie ook, die het dichtste aansluit bij de oorspronkelijk A110 Berlinetta uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Légende is voor de liefhebber van snelheid en luxe. Op dezelfde basis creëerde Alpine een grand tourer voorzien van alle moderne luxe, die de inzittenden in alle comfort razendsnel van A naar B kan brengen.

Alpine dreams

Alpine dreams

Alpine dreams

Alpine dreamsWerd de introductie van de nieuwe A110 in december nog vergezeld van het nieuws dat Alpine in samenwerking met renstalpartner Signatech een speciale Alpine Cup competitie organiseert, in Genève toont Alpine nu al haar nieuwste wapen voor de internationale circuits, de Alpine A110 GT4. Gebaseerd op de Cup-versie, voldoet de Alpine GT4 aan alle voorwaarden om mee te strijden voor de podiumplaatsen in het GT4-kampioenschap voor seizoen 2018. Signatech heeft het onderste uit de kan gehaald om de GT4 nog lichter, nog sneller en nog competitiever te maken dan de eerder getoonde Cup-racer. De garantie voor een herleving van de grote autosport successen die Alpine bij elkaar sprokkelde in de jaren zestig en zeventig.

Alpine dreams

Alpine dreams

Alpine dreamsOpgericht in 1955 door de lokale Renault-dealer uit het Franse havenstadje Dieppe, Jean Rédélé, kent Alpine vanaf het prille begin grote successen in de autosport. Illustere namen als de 1000Miglia en de Coupe des Alpes staan prominent op het palmares van de kleine sportwagenfabrikant uit Normandië. Waarbij overwinningen in die laatste niet geheel toevallig hebben bijgedragen aan de naamkeuze voor de nieuwe firma. Wanneer Rédélé in 1962 met de A110 zijn nieuwste telg aan het publiek presenteert is een legende geboren. De nieuweling rijgt succes na succes aan elkaar op de circuits en weet vanaf het begin van de jaren zeventig ook de rallysport te domineren. Wie de kleine lichtgewicht viercilinder Porsche-killers ooit op een circuit of rallyproef aan het werk heeft gezien, begrijpt waarom.

Alpine dreams

Alpine dreams

Alpine dreams

Alpine dreamsNa een slapend bestaan van meer dan twintig jaar worden er in Dieppe weer Alpine’s geproduceerd. Na de gelimiteerde oplage van de geheel nieuwe A110 Première Edition, een hypermoderne interpretatie van de originele Berlinetta, introduceert Alpine deze week in Genève de seriemodellen A110 Pure en A110 Légende én de circuitversie A110 GT4. Stuk voor stuk hedendaagse interpretaties van Jean Rédélé’s oorspronkelijke ideeën. De nieuwe Alpine A110 verenigt geweldige prestaties met een compacte carrosserie, perfect gebalanceerd onderstel en een adembenemende schoonheid. De nieuwe Alpine A110 overtuigd op alle vlakken, als moderne versie van het origineel, als luxueuze grand tourer en als volbloed raceauto.
Marc GF Zaan

Alpine dreams

Alpine dreams