Een snoek in de familie

De Citroen DS werd in 1955 geïntroduceerd op de Autosalon van Parijs en vanaf dat moment is deze karakteristieke auto niet meer weg te denken uit onze autowereld.

Tikkertje met Verlos

De Dauphine vulde in de jaren vijftig bij Renault het gat tussen de 4CV en de Frégate. Al snel overspoelden ze ook in het zwart-witte livrei van de politie de Parijse straten.

My Favorite Toy

The Nash Le Mans is a nice piece of kit. Literally as well as figuratively speaking. Build like a life size Meccano set. Nothing is real, but man, what a machine

De Beeldjager

Rowan Atkinson is het soort van televisiebekendheid dat zich privé liefst ver van de camera’s houdt. CineCars huisfotograaf Robbert Moree betrapte hem op de Goodwood Revival.

Best of CC – Weer of geen weer…

Jas aan, sjaal om en lekker open rijden met de MG! Onze trotse Nieck Jan is er helder in. Een roadster dien je open te rijden, hij is dan ook niet schuw van de winterse temperaturen of een spatje regen.

Crème21 Youngtimer Rallye 2016

In de jaren 70 stond op elke Duitser wastafel een potje Crème21, nu is de Crème21 een rally voor auto’s uit een tijd waar felle kleuren langzaam vervaagden in zwart.

Interclassics Brussel

The well known international exhibitions have been flooded with Porsche 911’s these last years. Interclassics Brussels brings us more Ferrari than Porsche, the beginning of a new era?

Best of CC: Snelheid, liefde en kunst

Abarth, de legende die voortleeft! Het merk met de schorpioen heeft een rijke historie. Carlo Abarth was gepassioneerd door snelheid en succesvol in de motorsport.

Dwaalspoor

Ruim vijftig jaar geleden waren de Alpen nog een onneembaar obstakel voor een gezinswagen. In plaats van tunnels als alternatief voor de passen nam men gewoon de autotrein.

Sharing the Love

Wat is er mooier dan de liefde? Het delen van je klassieke automobiel met de persoon waar je alles voor zou achterlaten! Zoals de doorleefde E-type van Lies en Bart.

Still on the road

Midden in de Amerikaanse verkiezingsstrijd trok reporter Robbert Moree met zijn gezin door de Verenigde Staten. Weg van de hektiek reisden zij terug door de tijd.

Best of CC – Majesteit op stap

Het huwelijk van Citroen met Maserati heeft een icoon opgeleverd. Techniek van Citroën, een “Opron” ontwerp en een Italiaans 6 cilinders hart werden gebundeld in de SM.