Working Class Hero

De Morris Minor is onlosmakelijk met Engeland verbonden. Simpel, eenvoudig en met een flinke portie uitstraling en voor autobegrippen enorm lang in productie gebleven.

Welcome to the Candystore

Terwijl de ene Donald grip probeert te krijgen op zijn nieuwe betrekking, ontdekt Robbert Moree de verdiensten van een naamgenoot. CineCars reist verder door de Verenigde Staten.

Schauinsland Klassik Winterrallye

Dat klassiekers niet per definitie hoeven te overwinteren in een verwarmde garage bewijst de Schauinsland Klassik Winterrallye. Matijs reisde af naar Het Zwarte Woud.

Heart of Gold

Als liefhebbers weten we de de S- Klasse om zijn kwaliteiten te waarderen, maar zij die niets met auto’s hebben, zien het als zo “dikke” Mercedes. Een stukje welvaart op wielen.

Spaghetti Carbonara

De eerste vermelding van Spaghetti Carbonara in kookboeken dateert pas uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Sommigen denken dat de naam zijn oorsprong vindt in ‘carbonaro’.

My Fair Lady

In de jaren zestig veroverde de Japanners de wereld met goedkope, relatief goed uitgeruste en vooral betrouwbare auto’s. Met de introductie van de Datsun 240Z werden Japanners ook nog sexy!

All in the Family

Pre-war automobielen behoren inmiddels tot de generatie der overlevenden. CineCars gaat op bezoek bij de helden die de overlevering voor ons en de volgende generaties in stand houden.

The Joy of joyriding

Een eerste rit met een Porsche vergeet je nooit meer, zeker Bart niet. Al op jonge leeftijd is hij gefascineerd door het merk en heeft een voorliefde voor de transaxle modellen.

Lokale Helden

Regelgeving en weersomstandigheden houden de meeste klassiekers in de winter binnen. Gelukkig heeft CineCars nog wat fraaie plaatjes op de plank van het afgelopen zomerseizoen.

De dorstige UFO

Als er één auto karakter heeft, dan is het wel de AMC Pacer, ooit bedacht als kleine en zuinige Amerikaan om tegen Japanse auto’s te concurreren.

De Kilte voor de Storm

Tussen de splinters van het gebroken ruitje steekt een berijmd spinnenweb schril af tegen het nachtelijke zwart. Een stille getuige van de ingevallen winter.

Passie in Zwart/Wit

Projectnaam X1/9 klinkt zeker even spectaculair als het uitgesproken scherpe Bertone design van de Fiat X1/9 sportwagen, die begin 1972 werd geïntroduceerd.