img_2383

Spa Six Hours 2016

Historic racing is a serious line of sports, especially during the Spa Six Hours, where the decennia old racing cars are being put to the test in an old fashioned endurance race.

giannini

Roman Fury

Automobili Giannini, een naam die klinkt als een klok. Of beter nog, als de hoog getunede racemonstertjes van weleer. Authentieke Romeinse strijdwagentjes die grommen als een wild dier.

autoweek-2016-2

Een straf bakkie

Lekker koffieleuten en over elkaars auto kwijlen, Cars and Coffee is inmiddels ook in Nederland een begrip. Martin Philippo ging kijken wat wij daar hier van maken.

MG-B-960x540

Best of CC -British Open

Voor Peter is er maar één echte sportauto: de MG B Roadster. Een auto met exact hetzelfde bouwjaar als hijzelf, die hij zelf restaureerde en met veel pijn en moeite beter maakte dan nieuw.

goodwood-carparc-2-39

Feeling Goodwood

De laatste race wordt afgevlagd, het doek valt, net als de duisternis. De Goodwood Revival 2016 is geschiedenis. Wat overblijft is de hunkering naar meer, naar volgend jaar.

goodwood-the-girls-update-16

Live Stream Goodwood Revival 2016

Update 4 Het is ieder jaar hetzelfde liedje, de Goodwood Revival is zo immens populair, dat lange files op de wegen er heen onoverkomelijk zijn. Maar goed, deze file heeft tenminste stijl.

dsc_5760

A Tribute to Jack Brabham

De Goodwood Revival eert ieder jaar één van zijn legendes. Dit jaar de Australiër Jack Brabham, drievoudig Wereldkampioen Formule 1. Een meer dan verdiende hommage.

dsc_5503

Stierengevecht

Lamborghini, exotisch en legendarisch. Ontstaan uit eigenwijzigheid, vanuit de gedachte ‘dat kan ik beter’. De Goodwood Revival toont ons de vruchten van Ferruccio Lamborghini’s koppigheid.

goodwood-marc-30

Schaduwspel

Lange schaduwen trekken over het circuit aan de vooravond van de Goodwood Revival. Net voor de nacht zal vallen verspreidt de laagstaande septemberzon een sprookjesachtige sfeer.

Zandvoort HGP 2016-117

Come Rain or Shine

Nederland geniet van het succes van Max Verstappen, toch kennen we al een rijke racehistorie. De Historic Grand Prix van Zandvoort zet dat nog eens extra in de verf.

DSC_0567

Baarden en Polkadots

De Rockabilly Day 2016, het klinkt wellicht als vetkuiven en leren jekkers, in werkelijkheid ziet het er uit als een aflevering van Moonshiners. Show us your tattoos!

fiat 600 multipla

Best of CC – La Multipla di Papá

Oscar, 19 jaar oud en rijdend in de 1e generatie MPV. De sympathie van de Fiat Multipla tovert een glimlach op z’n gezicht, net als bij vele anderen overigens.